Webropolin avulla teet asiakaskokemuksen kehittämisestä helppoa ja ymmärrettävää.

Asiakaskokemuksen kehittämisestä helppoa ja ymmärrettävää?

Tuntuuko välillä, että törmäät lyhenteisiin, jotka eivät sano juuri mitään? Kun puhumme asiakaskokemuksen kehittämisestä, törmäämme usein lyhenteisiin kuten CX, UX ja XM. Nämä ovat kaikki toki keskeisiä käsitteitä, kun halutaan ymmärtää ja parantaa asiakkaan ja käyttäjän kokemusta. Mutta mitä nämä termit tarkoittavat käytännössä?

CX (Customer Experience) – Asiakaskokemus: CX keskittyy asiakkaan koko matkaan yrityksen kanssa, aina ensimmäisestä kosketuspisteestä lähtien ostokokemukseen ja mahdollisiin lisähankintoihin saakka. Se sisältää kaikki kokemukset, tunteet ja havainnot, joita asiakas kokee vuorovaikutuksessa yrityksen kanssa.

UX (User Experience) – Käyttäjäkokemus: UX puolestaan keskittyy tuotteen tai palvelun käyttäjän kokemukseen. Miltä tuote tuntuu käytettäessä? Onko verkkosivusto helppokäyttöinen? UX tarkastelee erityisesti käytettävyyttä, toimivuutta ja käyttökokemusta.

XM (Experience Management) – Kokemuksen hallinta: XM on laajempi käsite, joka kattaa kaikki yrityksen eri osa-alueet ja niiden tuottamat kokemukset – mukaan lukien työntekijöiden, kumppaneiden ja asiakkaiden kokemukset. XM:n avulla yritykset voivat kerätä, analysoida ja hyödyntää kokemusdataa päätöksenteossa ja toimintansa kehittämisessä.

Webropol apuna asiakaskokemuksen kehittämisessä

Asiakaskokemuksen kehittäminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeiden työkalujen ja resurssien avulla se muuttuu paljon yksinkertaisemmaksi! Tarjoamme työkalut, joiden avulla voit ymmärtää ja optimoida näitä kolmea asiakaskokemuksen aluetta yksinkertaisesti ja tehokkaasti.

CX:n optimointi Webropolilla: Käytössäsi on kyselytyökaluja ja analytiikkaa, joiden avulla voit seurata asiakkaiden kokemuksia reaaliajassa. Saat selville, missä kohtaa asiakkaan matkaa on parannettavaa, ja voit ryhtyä toimiin asiakastyytyväisyyden parantamiseksi.

UX:n parantaminen Webropolin avulla: Haluatko tietää, onko uusi verkkosivusi helppokäyttöinen tai toimiiko mobiilisovelluksesi odotetulla tavalla? Webropolin avulla voit luoda käyttäjätestejä ja kyselyitä, jotka auttavat sinua ymmärtämään käyttäjien kokemuksia ja tunnistamaan mahdolliset ongelma-alueet.

XM:n hallinta Webropolin tuella: Kokemuksen hallinta ei ole vain asiakkaiden ja käyttäjien näkökulmasta. Webropol antaa sinulle mahdollisuuden kerätä ja analysoida tietoa kaikista liiketoimintasi osa-alueista. Oli kyse sitten työntekijöiden tyytyväisyydestä, toimittajien palautteesta tai asiakasuskollisuudesta, meillä on ratkaisu sinulle.

Asiakaskokemuksen kehittäminen on jatkuva matka, ei yksi määränpää. Webropol on mukanasi tällä matkalla, tarjoten työkalut, asiantuntemuksen ja tuen.

Katri Perälä
Toimitusjohtaja, Webropol Oy